Dobrodošli!

Dobrodošli u iskrivljeni dnevnik 2

24.06.2012.

Robovi na građenju velike crnogorske kriminalne piramide istine i laži

      2030-ta godina. Crnogorski kriminolozi otkrili su novu grupu grobova radnika koji su učestvovali u izgradnji Kriminalne piramide, što podupire tezu da je velika crnogorska piramida gradjena voljom slobodnih ljudi, a ne robova.
U okviru kriminološkog projekta na čijem se čelu nalazi šef službe za zločinačke delikte otkrivena je nova grupa grobova iz vremena 1990-2020., saopštio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova.
      Ministar je naveo da su "u pitanju grobovi radnika (stanovnika i stanovnica) koji su gradili veliku piramidu", prenio je RTCG. Otkriće novih grobova u CG podupire tezu po kojoj su Veliku Kriminalnu piramidu gradili slobodni radnici, a ne robovi, izjavio je ministar.
      U filmovima i medijima dugo je predstavljano da su veliku piramidu gradile kohorte robova koji su teško radili u ilegalnim fabrikama heroina i umirali, nikada ne dočekavši da njihovi napori budu nagrađeni. "Grobovi su sagrađeni ispod „kraljeve“ piramide, što navodi na zaključak da ti ljudi nikako nisu bili robovi. Da su bili robovi, svoje grobove ne bi mogli da podignu pored kraljeve grobnice", istakao je ministar.
      Grobovi radnika, od kojih su neki otkriveni 2020-tih godina, spadaju u najvažnija otkrića 21. vijeka, naveo je on, precizirajući da se radi o grobovima radnika zaposlenim na izgradnji Velike Kriminalne piramide.
      Ministar je rekao da su na zidovima grobova otkriveni i natpisi koje su ostavili radnici koji sebe predstavljaju kao "Kraljeve prijatelje", što je, po njemu, još jedan znak da se ne radi o robovima. Grobovi, podignuti na platou ispod brda Gorica, stari su 30-ak godina i nalaze se na ulazu u nekropolu.
      Ministar takođe ističe da sakupljeni elementi pokazuju da su poljoprivrednici iz delte Zete i Bjelopavlića dnevno slali 21-og vola i 23 ovce za ishranu graditelja, čiji se broj procjenjuje na oko 150.000. Neki istoričari pominju i brojku od 500.000. Za uzvrat, poljoprivrednici su bili oslobodjeni poreza, što takođe pokazuje da su i oni učestvovali u tom nacionalnom projektu.
 Poklonjeni  tekst  Iskrivljenom  dnevniku  od  čitaoca  i  prijatelja  sa  FB.  Hvala  prijatelju!

1 коментар: